Σε τετοιες δυσκολες περιοδους οικονομικης κρισης ,ο κοσμος ειναι πιο μαζεμενος αλλα και προσεκτικος οσο αφορα τα εξοδα του! Γι'αυτο και εμεις πιστοι παντα στο ραντεβού μας ,σας δινουμε μια υπέροχη συνταγη για το πως να φτιαξετε το καλυτερο κινεζικο ρυζι μονοι σας ,στην ανεση του σπιτιου σας χωρις να πάτε σε καποιο κινεζικο εστιατοριο. Ιδου η συνταγη:
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
- 5 αυγά
- 3 καρότα τριμμένα
- 3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου
- 3 κρεμύδια ξερά τριμμένα
- 150 γρμ. ζαμπόν σε κομματάκια
- σόγια sauce
Οδηγίες
- Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό γιά 15' της ώρας.Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει γιά 1 ωρίτσα περίπου.
- Χτυπάμε τ'αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι και τα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει το λάδι να κάψει. Προσέχουμε δεν αφήνουμε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάμε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζουμε μέχρι ροδίσει.
- Ρίχνουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια. Τ'ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν και αυτά λίγο χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
- Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε απ'τη φωτιά.
- Ρίχνουμε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω απ'το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Διαβάστε περισότερο: Κινέζικο ρύζι http://www.sintagespareas.gr/sintages/kineziko-rizi.html#ixzz1O2vadGnO
Λίγα μυστικά ακόμα